Η καλύτερη μπύρα

 Η «Διώνη» είναι η πρώτη ετικέτα που παρουσιάζουμε στους καταναλωτές ...

 

με την πεποίθηση ότι θα την λατρέψουν με την πρώτη δοκιμή, την πρώτη ματιά, την πρώτη μυρωδιά: Μια μπύρα με υπέροχο σώμα, ιδανικό χρώμα, γεμάτη, εύγεστη, με εξαιρετικά αρώματα πλούσια γεύση και βελούδινη πικράδα.

Εμπνευστήκαμε το όνομά της από την ελληνική μυθολογία στην οποία αναφέρεται ως θεότητα της πρώτης γενιάς των Θεών, κόρη του Ουρανού και της Γαίας. Αυτή η πρώτη μπύρα, που παράγεται αυτή την εποχή, κάτω από τους πιο αυστηρούς ελέγχους- από την παρασκευή ως την εμφιάλωση- αλλά και μεγάλη δεξιοτεχνία από την Πατραϊκή Ζυθοποιία, συμβολίζει εμφατικά την επιλογή μας να χρησιμοποιούμε τα καλύτερα υλικά που είναι διαθέσιμα στη φύση. Η «Διώνη» είναι μια φρέσκια, απαστερίωτη, μακράς ωρίμανσης μπύρα pilsner για την παρασκευή της οποίας χρησιμοποιούνται τέσσερα είδη βύνης και τρία είδη λυκίσκων! Καταλαβαίνει κανείς ότι παράγουμε μιας πρώτης ποιότητας μπύρα. Είναι η ποιότητά της που την καθιστά διαφορετική και είναι η διαφορετικότητά της που την κάνει ιδιαίτερη…

Μια ειδική διεργασία πολτοποίησης, η οποία γίνεται εν μέρει χειρωνακτικά, η προσθήκη φυσικού λυκίσκου, η αργή ζύμωση και η μακράς διάρκειας ωρίμανση σε χαμηλές θερμοκρασίες εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα της μπύρας. Είναι ακριβώς αυτή η διαδικασία που κάνει την τεράστια διαφορά, καθώς ο ζυθοποιός έχει άμεση σχέση με τις μυρωδιές και την υφή του προϊόντος και παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή για να βελτιώσει το παραγόμενο προϊόν.

Η παραδοσιακή διαδικασία πολτοποίησης που γίνεται με υπερσύγχρονα μέσα, δίνει στη μπύρα έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα και δροσερή γεύση που ικανοποιεί τον ουρανίσκο και το πνεύμα. Χωρίς φιλτράρισμα, χωρίς θερμική επεξεργασία ή παστερίωση, χωρίς συντηρητικά και σταθεροποιητές, χωρίς αμφιβολία, ένα αυθεντικό φυσικό προϊόν.

Με ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη για τον τόπο καταγωγής της, έγινε και η επιλογή του λογότυπου της Πατραϊκής Ζυθοποιίας: Ο φάρος της Πάτρας και τρία κόκκινα αστέρια, συμβολίζουν δυνατά την γεωγραφική προέλευση της μπύρας, την αναφορά της και την αξία της. Ο τόπος από τον οποίο ξεκινά με την φιλοδοξία μας να αγαπηθεί σε όλη την Ευρώπη, αποτυπώνεται εξ άλλου και στην ετικέτα της «Διώνης» με τα χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς της Πάτρας, ένα πλοίο, τον ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, το Δημοτικό Θέατρο, τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», τα χαρακτηριστικά συντριβάνια της κεντρικής πλατείας της και τον φάρο. Όλα αυτά αποτελούν φόρο τιμής από την Πατραϊκή Ζυθοποιία στην πόλη που διακρίνεται για τη ναυτική της παράδοση και την τεράστια εμπορική της σπουδαιότητα μέσω του λιμανιού της, τη γέφυρα που ως ένα από τα αρτιότερα, σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα σε όλο τον κόσμο ενώνει την πελοπόννησο με την υπόλοιπη Ελλάδα, τη βαθιά Ορθόδοξη θρησκευτική της διαδρομή που ξεκίνησε από τον Πολιούχο της και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Η Πάτρα έχει τη δική της ζυθοποιία, τη δική της μπύρα. Και η μπύρα της, έχει ταυτότητα...

 

Eνημερωτικό φυλλάδιο.